Het is inmiddels een aantal dagen na de storm. We zijn bezig om alle takken en blad op te ruimen en tussendoor lopen we het bos eens in met de hond voor de dagelijkse ronde en om de schade op te nemen.
Er zijn heel wat grote bomen in het bos omgegaan of scheefgezakt, erg jammer. Het bospad achter ons huis is een paar dagen verboden gebied geweest, te gevaarlijk.
Gelukkig is de prachtige beukenlaan helemaal intact gebleven!  De grond ligt er bezaaid met takken en vooral veel nog groen blad. Het fietspad was een dag afgesloten vanwege een omgevallen boom, net zoals het bospad net achter ons huis.
Op de achtergrond klinkt regelmatig het geluid van een zaagmachine. In het bos naast ons huis komt iemand van Staatsbosbeheer met een helm op inspecteren of er gevaar door afvallende takken is. De komende tijd is er heel wat op te ruimen. Gelukkig is er nog heel veel moois overgebleven, de lege plekken worden volgend voorjaar weer gauw genoeg opgevuld met jong groen.
De complete kop uit een grove den is maandagmiddag net naast ons tuinhuisje geploft. Er is gelukkig geen schade aan het huis, maar spannend was het wel! Inmiddels zijn alle kastanjes wel uit de bomen gerold en kunnen we de twee parkeerplaatsen eronder weer gewoon gebruiken.
Het is herfst, dat was voor de storm al duidelijk te zien  aan de prachtige kleuren van de bomen en aan de vele soorten paddenstoelen, die te vinden zijn in het bos.
Herfst betekend in de B&B ook: Vloerverwarming in de badkamer aan, de herfstdekbedden er weer op, de nieuwste uitgave van Landleven op tafel en lekker binnen koffiedrinken na een heerlijke wandeling met, zo lang ze er zijn, eigengebakken kastanjemuffins. 

Dan moet je creatief zijn

 

Schotse Hooglanders in het Maatlandenbos Enorme beuken geveldBeukenlaanVeel soorten paddenstoelen