De Zulthe beste van 10!

Beste Tiny,

Gewoon een kort berichtje om je te informeren dat B&B De Zulthe er in zijn geheel bij ons groepje als Beste van onze tien overnachtingen uitkwam. Vooral de heel vriendelijke bediening, de ongelooflijke service mbt het mogelijk maken van het Italiaanse diner op jullie B&B terras, de financiële verrekening van dit alles, maakten het mooie plaatje volledig af, niets was te veel !  Hartelijk dank voor een heel gezellig en aangenaam verblijf in jullie B&B.

Met vriendelijke groeten van de hele groep.
Guy

‘Dit is een plek om lief te hebben’

De titel van een lied van Toon Hermans, helemaal van toepassing op deze Bed en Breakfast.
In alle opzichten hebben we hier kunnen genieten.

Tiny, bedankt voor je liefdevolle aandacht!!
Je bleef ‘cool’ ondanks de hitte.

Klaas en Bonny, Ommen

‘Dit is een plek om lief te hebben’

De titel van een lied van Toon Hermans, helemaal van toepassing op deze Bed en Breakfast.
In alle opzichten hebben we hier kunnen genieten.

Tiny, bedankt voor je liefdevolle aandacht!!
Je bleef ‘cool’ ondanks de hitte.

Klaas en Bonny, Ommen


Bijzondere start van het seizoen

Het zou een mooi jaar worden, het hoogseizoen stond voor de deur. Er waren al heel wat boekingen voor april en mei, maar het liep anders. Het virus kwam en veranderde veel in het dagelijkse leven. Veel plannen gingen niet door vanwege de ‘Coronamaatregelen’.
Familiefeestjes en bruiloften worden uitgesteld, festivals zijn afgelast en het Drenthepad wordt nu alleen door de lokale bewoners bewandeld. Bovendien is uit eten gaan nu niet mogelijk. We kregen veel annuleringen, heel begrijpelijk en ook verstandig natuurlijk.
We missen de gezelligheid van de gasten, het serveren van een lekker ontbijt en alles wat erbij hoort.

Zoals het er nu uit ziet gaan we in mei weer beginnen, wel met wat aanpassingen. Er gaat 1 kamer open zodat het sanitair niet gedeeld hoeft te worden en het ontbijt wordt voor de kamer klaargezet. U kunt hier ook, als u dat wilt, een warme maaltijd nuttigen.

Hopelijk zien we elkaar snel gezond en wel weer terug!


Veranderingen in De Zulthe

Veranderingen in De Zulthe,

Veel te lang is het geleden dat er een blog verscheen. Veel is er ook eigenlijk wel veranderd in de afgelopen periode.
We zijn flink aan het werk geweest en hebben heel wat vernieuwingen doorgevoerd.
Zo staat er nu een prachtig rood Nespresso-apparaat in de gang, deze is beschikbaar voor de gasten van beide kamers.
We hebben een stortdouche geïnstalleerd en gelijk maar een handgreep aan de wand bevestigd.
Voor wie last had van het licht wat in de zomer vroeg door het gordijn scheen, is er nu ook goed nieuws, er hangen mooie nieuwe verduisteringsgordijnen in de Deodatuskamer.
Eigenlijk is nog wel het leukste om te vertellen dat het ontbijt nu geserveerd wordt in ‘de keuken van Vasalis’ ofwel in een gezellige ontbijtkamer.
Daar staat ook het bureau van de dichteres, maar daarover later meer in een aparte blog.
Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om het ontbijt op de kamer geserveert te krijgen, of als het weer dat toelaat op het terras.
Wat er niet veranderd is, dat is de gastvrijheid, dat hebben we nog steeds hoog in het vaandel!

Gedichten ontstaan hier als vanzelf…

Voor Tiny,

Heel hartelijk dank voor de warme gastvrijheid, die we hier mochten ontvangen! We hebben genoten van het prachtige huis, de mooie kamers, de tuin en het prachtige bos! En ook van het heerlijke eten. We kunnen het anderen van harte aanbevelen!

Hartelijke groeten , Thea en Marieke

Nog een kleine impressie:

In de herfsttuin bij ‘De Zulthe’ Roden
10 okt. 2018

even weg
van
alle dag

tocht draait het licht
trekt van mij weg
het gras wordt zwart

onmerkbaar…
maar toch als ik opkijk

langzaam draait de dag
naar
uit.
Vasalis en Den Haag

Het is Vasalismaand, dat is vanwege de geboortedag van deze bekende dichteres op de 13e februari in 1909, deze maand 107 jaar geleden. Margaretha Leenmans werd geboren in de Haagse Marconistraat, waar zij ook de eerste 4 jaren van haar leven gewoond heeft. Naar zij zelf schrijft, begon haar leven pas op de Kranenburgweg 24, waar het gezin in een ruim, nieuw huis woonde aan de Scheveningse rand van Den Haag. Het gebied was daar toen nog landelijk en het strand was er op een afstand van 10 minuten lopen. De kinderkamer was op de derde verdieping, vanwaar je een prachtig uitzicht had op duinen en zee. Maria (Kiek) en haar 2 jaar oudere zusje Ank waren vaak buiten te vinden, bij de vissersvrouwen aan de kade van het verversingskanaal. Dit kanaal was aan de overkant van het huis. Als het donker was zagen de beide meisjes het licht van de vuurtoren door de gordijnen heen schijnen.

Toen wij laatst in Den Haag waren, zijn we natuurlijk ook gaan kijken naar het huis waar Vasalis met zoveel plezier gewoond heeft. Het was wel heel bijzonder om als bewoners van haar laatste woonhuis, te staan voor het huis waar haar leven begon.
De net nieuwe eigenaars waren er druk bezig het huis weer naar hun wensen te schilderen en in te richten. Zouden ze het weten, wie hier opgroeide?

Kranenburgweg 1Kranenburgweg 3

In de komende weken is er van alles te zien en te beleven in Roden vanwege de herdenking van de geboortedag van dichteres Vasalis. Zo is er een interessante tentoonstelling in Havezate Mensinge, een poëziewedstrijd en wordt er een Vasaliswandeling georganiseerd. Kijk voor het complete programma op www.mensinge.nl.
En, wat is er nu leuker dan het Vasalisgevoel compleet te maken met een weekendje of een midweek in haar voormalig woonhuis. Kijk voor beschikbaarheid op de pagina: ‘reserveren’ van deze website.

Hieronder nog één van haar laatste gedichten:

Ochtend

Zo kalm als op een vlot van helderheid
en rust, gelegen op mijn rug
dreef ik de ochtend in, het ochtendlicht,
land, lucht en water waren één en zonder dat
er van hun eigenheid maar iets verloren ging.

Bedankt!

Dag Tiny,

Hartelijk bedankt!

Het was uitstekend. We hebben genoten van het heerlijke ontbijt, de verschillende soorten brood en alle andere lekkere dingen. Ook de bedden, badkamer en alle andere bijbehorende attributen is zorgvuldig gekozen.

Een adres om te onthouden en aan te bevelen.

Hartelijke groet,

Hetty, Ineke en Riek

Terugblik op een jubileumjaar

We mogen terugkijken op een mooi jubileumjaar waarvan de maand juni wel het hoogtepunt was met een record aantal gasten, die natuurlijk allemaal een kadootje kregen.
Fietsers, wandelaars, bruiloftsgangers, rustzoekers, sporters kwamen bij ons logeren. Ook bekende en minder bekende schrijvers en dichters, waaronder zelfs een kersverse literatuurprijswinnaar. Sommigen stuurden ons vooraf een gedicht, anderen lieten ons een gedicht van hun hand na, of een van Vasalis, in het gastenboek.
Er kwamen mensen bij ons hun verjaardag vieren, of vroegen hun geliefde ten huwelijk. Er werden hier kampeerspullen en regenpakken gedroogd en er werd gelezen, veel gelezen in onder andere de boeken en bundels van Vasalis die uitnodigend klaarliggen.
Het was een mooie zomer, en er zijn nog nooit zoveel ontbijtjes op het terras geserveerd als in het afgelopen zomerseizoen.
Heel bijzonder was wel dat er iemand aanbelde die hier lang geleden ook gelogeerd had…. in de tijd dat De Zulthe nog kinderherstellingsoord was. Wie weet komt hij nog eens weer en dan logeren.
In de afgelopen week stond er in de storm zomaar een echte pelgrim op het Jacobspad voor de deur, was half december begonnen aan zijn tocht. Zou hij met kerst ook steeds onderdak gevonden hebben?
En wij, we hebben ervan genoten, van de contacten, van de gezelligheid, van het bedenken en serveren van alle ontbijtjes. En natuurlijk van alle positieve reacties van de gasten, waarvan er inmiddels veel weer terug komen voor een volgend bezoek. Het winterseizoen brengt wat rust met zich mee en ook tijd voor nieuwe ideeën voor het volgende jaar.
Een goede jaarwisseling gewenst en wie weet tot ziens!

3 zussen en Vasalis

We logeerden met 3 zussen drie dagen in de Zulthe. Het was een fijne plek. Heel gastvrij en we werden verwend met een uitgebreid ontbijt.

Vasalis was de reden van ons bezoek. We trokken er overdag op uit maar ‘s morgens en ‘s avonds pakten we vaak een boek van of over haar. We hadden veel te praten over onze levens en het thema was regelmatig het ouder worden.

Om met de dichteres te spreken: “Er is geen tijd. Of is er niets dan tijd?”

Hartelijk dank Tiny,

Olga, Agnes en Anneke