We mogen terugkijken op een mooi jubileumjaar waarvan de maand juni wel het hoogtepunt was met een record aantal gasten, die natuurlijk allemaal een kadootje kregen.
Fietsers, wandelaars, bruiloftsgangers, rustzoekers, sporters kwamen bij ons logeren. Ook bekende en minder bekende schrijvers en dichters, waaronder zelfs een kersverse literatuurprijswinnaar. Sommigen stuurden ons vooraf een gedicht, anderen lieten ons een gedicht van hun hand na, of een van Vasalis, in het gastenboek.
Er kwamen mensen bij ons hun verjaardag vieren, of vroegen hun geliefde ten huwelijk. Er werden hier kampeerspullen en regenpakken gedroogd en er werd gelezen, veel gelezen in onder andere de boeken en bundels van Vasalis die uitnodigend klaarliggen.
Het was een mooie zomer, en er zijn nog nooit zoveel ontbijtjes op het terras geserveerd als in het afgelopen zomerseizoen.
Heel bijzonder was wel dat er iemand aanbelde die hier lang geleden ook gelogeerd had…. in de tijd dat De Zulthe nog kinderherstellingsoord was. Wie weet komt hij nog eens weer en dan logeren.
In de afgelopen week stond er in de storm zomaar een echte pelgrim op het Jacobspad voor de deur, was half december begonnen aan zijn tocht. Zou hij met kerst ook steeds onderdak gevonden hebben?
En wij, we hebben ervan genoten, van de contacten, van de gezelligheid, van het bedenken en serveren van alle ontbijtjes. En natuurlijk van alle positieve reacties van de gasten, waarvan er inmiddels veel weer terug komen voor een volgend bezoek. Het winterseizoen brengt wat rust met zich mee en ook tijd voor nieuwe idee├źn voor het volgende jaar.
Een goede jaarwisseling gewenst en wie weet tot ziens!