Wat gaat de tijd toch snel….. Deze maand is het al weer 10 jaar geleden dat de eerste gasten een tijdelijk onderdak vonden in onze B&B.
Hoe begon het ook al weer? Dat was een half jaartje eerder in een piepklein hotelletje op Schiermonnikoog waar ik samen met een vriendin een paar dagen verbleef.
We hadden het er prima naar de zin en toen ik daar eens goed rond keek dacht ik: zoiets kan misschien ook wel in ons huis.
Thuisgekomen ging ik aan het passen en meten, rekenen en puzzelen, onderzoeken en organiseren en na een half jaartje was het zo ver, de eerste gasten konden komen.
Eerst alleen in de oranje kamer en een jaartje later ook de tweede, de groene kamer erbij.
Inmiddels hebben heel veel gasten de weg gevonden  naar De Zulthe, bekende en minder bekende Nederlanders, maar ook buitenlandse gasten. Om eerlijk te zijn was de weg vinden in het begin nogal lastig, toen het adres nog “Woldzoom 38 ” was. Voor Fietsers en wandelaars is het af en toe nog wat zoeken, maar tot nu toe is iedereen nog aangekomen, soms over de wal, soms telefonisch geloodst, soms opgehaald, maar meestal gewoon aangekomen.

Er is wel heel wat veranderd in die tijd, zo zijn er nu ook fietsen te huur, is er gratis WIFI op beide kamers en is er in overleg veel mogelijk op het gebied van ophalen en brengen van en naar bushalte, extra  ontbijt voor familie of vrienden. Voor een lunchpakketje of warme maaltijd kan desgewenst ook worden gezorgd.
Het is nog steeds erg leuk om al die verschillende gasten te ontvangen, ze te voorzien van een lekker ontbijt en te zorgen dat het aan niets ontbreekt.
De laatste jaren helpt Riemer steeds meer mee, vooral in  technische zin, maar hij wijst ook graag onze gasten de weg in de omgeving. Dat kan hij nl. veel beter , ik geef het eerlijk toe.
Of gasten nu komen voor een sportwedstrijd, een lekker tussendoor-weekendje- weg, een bruiloft, Drenthepadwandeling of familiebezoek, het geeft vaak leuke contacten.
En kom je gewoon voor de rust dan is dat ook helemaal prima.

Tot slot: Bij elk verblijf in de maand juni is er een leuk kadootje.
Graag tot ziens!